YouTube çalışanları konuştu: “Shorts, platformu mahvedecek!”

admin

casino siteleri

TikTok’un piyasaya sürülmesiyle birlikte bütün toplumsal medya platformları, bilhassa görüntü içerik algoritmalarını bir epey ona nazaran değiştirdiler. Buna en büyük örneklerden biri de YouTube. Platform, kısa rastgele görüntüleri kaydırarak izlemenize yarayan ‘Shorts’ denen özelliğini direkt olarak TikTok’tan aldı.

TikTok ile çaba etmeye çalışmak YouTube’un reklam gelirlerini baltalıyor

Financial Times’ın haberine nazaran üst seviye YouTube çalışanları, TikTok ile rekabet edebilmek ismine geliştirilen Shorts özelliğinin, neredeyse yirmi yıldır YouTube’un ana ekmek kapısı olan uzun görüntü içeriklerini bitirebileceğini düşünüyorlar.

YouTube’un reklam geliri son vakitlerde düzgünleşmiş olsa da üç çeyrektir yıldan yıla düşüş gösteriyordu.

YouTube hala Shorts’tan nasıl daha fazla reklam geliri elde edeceğini bulmaya çalışıyor. YouTube çalışanları, dediğimiz üzere şirket içi sayılar konusunda kaygılı. Uzun biçimli içeriğin görüntü başına daha fazla reklam göstermesine müsaade verdiğini, lakin kısa biçimli Shorts içeriklerinin yavaş yavaş öne geçmesiyle içerik oluşturucuların daha az uzun görüntü yüklediğini yazıyor.

Ancak YouTube’un kıdemli çalışanları istese de istemese de YouTube, popülerlik kazandıkça Shorts’u desteklemek zorunda. Buna ayak uydurmak, yapay zeka özetleri ve spor karşılaşmaları özetleri üzere özellikler eklemek ve hatta öteki kesimleri keyifli etmek ve hizmeti desteklemek için Google’ın öbür işlerinden ödün vermek manasına geliyor.

Bu tıpkı vakitte Shorts’un çeken içerik üreticilerine yatırım yapmak ve onları YouTube’un hizmeti için özel içerik üretmeye teşvik etmek manasına da geliyor.

Bakalım YouTube’un geleceği nasıl olacak? Şirket Shorts tarafına mı tartı verecek yoksa dünyada görüntü denince birinci akla gele platform olmaya devam mı edecek? Siz ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Yorum yapın

elektrik motoru üç iplik kumaş servo motor freni